Opfriscursus Wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt

Inhoud

De arbeidsbemiddelingsbranche heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Wet- en regelgeving loopt hier soms niet helemaal mee in de pas waardoor het voor een niet ingewijde in de materie moeilijk is uit te leggen.

 

Op dit moment kondigt de nieuwe Wet op de Arbeidsmarkt zich per 1 januari 2020 aan en staat de branche voor een nieuwe uitdaging hier mee om te gaan. Ook aan inlenerskant is steeds meer behoefte aan die arbeidsmarktprofessional als vraagbaak of sparringspartner. 

 

In deze cursus passeren de belangrijkste begrippen en mechanismen uit de arbeidsbemiddelingsbranche de revue zoals de WAB, WID, Wet Flexibiliteit en Zekerheid, de ABU/NBBU CAO’s, Algemene leveringsvoorwaarden en  en nog veel meer.

Voor wie?
Voor de arbeidsmarktprofessional die niet meer schrikt van de vele vaktermen in de uitzendbranche maar die ziijn/haar kennis weer up to date wil hebben om zelfverzekerd het veld in te kunnen.

Resultaat

• op korte termijn de belangrijkste wet en regelgeving opgefrist;
• grotere deskundigheid en professionelere dienstverlening;

Trainingsvorm

Deze training bieden wij aan via open inschrijving of als maatwerk.
Tijdens de training is er volop ruimte voor het stellen van vragen en worden cursisten uitgedaagd tot het maken van (groeps)opdrachten. Naast theorie wordt juist aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk.

Natraject Hoed Consult

Elke training wordt afgesloten met een korte toets en het verstrekken van een certificaat. Alle cursisten kunnen na het behalen van dit certificaat nog twee maanden gratis gebruik maken van de on-line helpdesk van HoedConsult voor het stellen van vragen of inwinnen van advies.

Aantal deelnemers
Een minimum aantal van 6 en maximaal 10 deelnemers.

Duur
• 2 dagdelen in totaal. Training start om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Korte inhoud
a) Kennis
► Geschiedenis en context uitzendbranche 
► Flexibele arbeidsvormen en contractsvormen 
► NBBU/ABU CAO en Algemene Leveringsvoorwaarden
► Flexwet, WAADI en WID

b) Praktische Vaardigheden
► Loonsom en tariefopbouw
► Fasensysteem
► Opvolgend werkgeverschap en uitzendbeding
► Gedragsregels rond werving en selectie van uitzendkrachten
► Risicogroepen

Investering

Voor deze training geldt een investering die zich altijd snel terugverdient. Informeer naar onze voorwaarden. Inbegrepen zijn een hand-out, uitgebreide lunch, koffie, thee en frisdranken.

« vorige pagina