Effectieve Intakegespekken

Inhoud
Het voeren van sollicitatiegesprekken of intake gesprekken met nieuwe kandidaten is één van de belangrijkste activiteiten van het primaire proces. Het is ook de kernkwaliteit waarop u als bureau uiteindelijk het meest op wordt beoordeeld. Hoe u objectief en competentiegericht kandidaten kunt screenen is het onderwerp van deze praktijkgerichte training. Welke competenties zoek ik in een kandidaat? Hoe kom ik erachter of mijn kandidaat daadwerkelijk geschikt is voor de job? Hoe kan ik mij het beste voorbereiden? Wat doe ik met mijn (voor)oordelen en hoe verbeter ik het rendement op mijn intake gesprekken?

Deze vragen komen in ieder geval aan bod tijdens deze 1-daagse training. Daarnaast is er volop ruimte om aan te sluiten bij de ervaringen die cursisten vanuit hun praktijk inbrengen tijdens de training.

Doelgroep
Alle medewerkers die regelmatig sollicitatie- of intakegesprekken voeren met sollicitanten of inschrijvers voor een uitzendbureau.

Intercedenten, medewerkers uitzendbranche of medewerkers personeelszaken.

Resultaat
♦ Betere beeldvorming van werkelijke competenties sollicitanten;
♦ Gestructureerde en effectievere sollicitatiegesprekken;
♦ Grotere slagingskans bij werving en selectie.

Trainingsvorm
Deze training bieden wij aan in open vorm met een voortraject.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van (groeps)opdrachten en rollenspelen. Naast theorie wordt vooral aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk van de cursisten.

Voortraject Hoed Consult
Bij elke training wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij uw wensen.
♦ schriftelijk voorbereidingsopdracht om het denkproces voorafgaand aan de training in gang te zetten.
♦ Eigen inbreng in praktijkcases.

Aantal deelnemers
maximaal 8

Duur
2 dagdelen in totaal. Training start om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Er bestaat evt. de mogelijkheid de training te verdelen over twee trainingsdagen van 1 dagdeel.

Korte inhoud 
♦  Aan de hand van de STAR methodiek worden alle ins- en outs van het intakegesprek onder de loep genomen. Veel aandacht voor het stellen van de juiste vragen. Verder aandacht voor zowel de theoretische onderbouwing als de praktische toepassing.

« vorige pagina